logo

  • Home
  • Nieuws
  • Persbericht Sociaal maatschappelijke woonvoorziening in Brandevoort

Zorgboog, ORO, SamenGaan en WoCom starten samenwerking

Vier maatschappelijke organisaties bekrachtigden vandaag, woensdag 19 februari, hun samenwerking in Blok 25. De Zorgboog, ORO, Stichting SamenGaan en woningcorporatie woCom zullen dit jaar samen invulling gaan geven aan een bijzonder nieuwbouwplan in De Veste, het hart van Brandevoort in Helmond. Gezamenlijk gaan zij gevarieerde woningen bouwen voor speciale bewoners.

Zelfstandig wonen, het liefst zo lang mogelijk in een vertrouwde omgeving, dat is een wens van veel mensen. Het nieuwbouwplan Blok 25 biedt jonge en oudere bewoners een heerlijke woonomgeving, met alle voorzieningen binnen handbereik. In de toekomst wonen hier mensen met en zonder beperking naast en met elkaar.

“Naast de 20 woningen die wij als woning-corporatie hier realiseren,” vertelt WoCom-directeur Kees Strik, “bestaat het nieuwbouwplan namelijk uit verschillende woonvoorzieningen. Zo gaat ORO er 24 mensen met een verstandelijke beperking huisvesten en realiseert De Zorgboog een woonvoorziening voor 28 mensen met een psychogeriatrische beperking. Stichting SamenGaan maakt de cirkel rond door 14 jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis te begeleiden bij hun eerste stap tot zelfstandig wonen. Ook een gemeenschappelijke ruimte maakt deel uit van hun invulling.”

Blok 25 wordt een bijzonder nieuwbouwplan dat er voor zorgt dat iedereen, dus ook mensen die leven met een beperking, volwaardig deel kan uitmaken van de samenleving. Komend jaar worden de plannen verder ontwikkeld om in 2015 te kunnen starten met de realisatie.

Bron: woningcorporatie woCom

 Blok25 0

 

Blok25 1

AfdrukkenE-mail

Meer Informatie

Heeft u belangstelling mee te doen aan ons ouderinitiatief of wilt u meer informatie?

Informatie over voorwaarden waaraan (toekomstige) bewoners dienen te voldoen is te lezen in het bewonersprofiel.

Contactadres

Joost van Laarhoven
Houtrijk 4
5671 CX  Nuenen

Bekijk de realisatie van onze woningen

 

Voorgevel klein

Fotogalerij Laan Door De Veste

NSGK

Statuten gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Eindhoven onder nummer 17214475.

Fiscaal nummer 818735958.  In bezit van ANBI status.

E-mailDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2017 Stichting SamenGaan

Anbi